Stegen till nytt avlopp

FANN Start
Klicka här för att komma igång med ditt nya avlopp!

Med vår webtjänst FANN Start har det aldrig varit enklare

att byta eller installera en avloppsanläggning! 

Låt FANN Start  guida dig genom hela processen till ditt nya godkända avlopp! Få förslag på ett skräddarsytt system och välj om du vill bli

kontaktad av en entreprenör i ditt närområde. Du kan alltid vara trygg med att ditt FANN-system möter alla krav vad gäller både hälsa och miljö.

 

Tar du hjälp av en FANN Auktoriserad entreprenör som är proffs på avlopp, spar du alltid tid och kan fokusera på annat.

Entreprenören sköter hela projektet från ritning till färdig anläggning i drift och ser till att alla nödvändiga tillstånd och dokument finns.

 

Vi gör system för dig som inte har avlopp som hobby!  Det är robusta, driftsäkra system som kräver minimal skötsel, oavsett om det gäller permanentboende eller fritidshus.Tekniken är passiv och bygger på markbaserad rening, d v s naturens egen reningsmetod.

Det betyder att anläggningarna så långt som möjligt saknar rörliga delar som kan gå sönder.

Tack vare att vår tillverkning sker i Alunda utanför Uppsala, finns vi alltid nära.

 

Självklart möter våra system kraven i det nya lagförslaget från HaV (Havs- och Vattenmyndigheten).

 

Vad passar ditt hus?

Planera i god tid. För att vi ska kunna föreslå rätt anläggning behöver vi få svar på några enkla frågor om ditt hus. Svaren behöver vi för att dimensionera anläggningen. Du väljer själv om du vill bli kontaktad av en entreprenör i ditt närområde.

 

Klicka på "FANN Start" längst ner på sidan.

Kontakta oss!

Äger du ett hus med enskilt avlopp har du ansvaret för hur avloppsanläggningen sköts och att den möter de reningskrav som finns. Ta hjälp av våra avloppsexperter som kan ge dig goda råd och räta ut alla frågetecken. Maila dina frågor till oss på post@fann.se så svarar vi inom 24 timmar. Ringer du vår kundtjänst på 08-761 02 21 besvarar vi dina frågor direkt!

Ring eller maila för snabbt svar på dina frågor om små avlopp
Val av system för dina behov

Med hjälp av dina svar föreslår vi vilket system som passar dig och ditt hus bäst. Ett avlopp från FANN höjer din livskvalitet och bidrar dessutom till en minskad miljöpåverkan. 

 

Vi hjälper dig med vilken slamavskiljare (förr kallad trekammarbrunn) eller sluten tank som passar i din avloppsanläggning
Installation

Vi föreslår en FANN Auktoriserad Entreprenör som verkar i ditt närområde. Entreprenören kommer överens med dig om tidplan och budget. Kostnaden beror bl a på markförutsättningarna där systemet skall installeras och systemval. Tack vare att du alltid får en skräddarsydd lösning vet du att du bara betalar för den funktion just du verkligen behöver.

 

När infiltrationen, markbädden eller vårt passiva minireningsverk IN-DRÄN Biobädd 5ce är installerat, återställs tomten av entreprenören.
Arbete utförs och du vilar

Du får hjälp med hela installationen. Entreprenören ordnar med de papper som kommunen kräver, levererar utrustningen, installerar och ser till att din anläggning är klar att användas. Självklart återställs tomten efter avslutat arbete.

Ta det lugnt i hängmattan! Med ett passivt avloppssystem från FANN behöver du inte ha avlopp som hobby
Kontroll & besiktning

Dags för kontroll och slutbesiktning. Efter installationen gör entreprenören en slutbesiktning av anläggningen.  Dokumentationen lämnas till kommunen. Du får också en komplett beskrivning på din anläggning samt ett bevis på din 10-åriga funktionsgaranti!

Efter installation av ditt avlopp gör entreprenören en slutbesiktning av anläggningen.
FANN Start
Klicka här för att komma igång med ditt nya avlopp!